Samen werken aan
duurzame participatie

Dienstverlener | Werk & Werkvermogen

Duurzame inzetbaarheid staat bovenaan de lijst voor werkgevers als aandachtspunt voor de komende jaren. Werkgevers zijn op zoek naar manieren om hun medewerkers zo gezond mogelijk aan het werk te houden, met oog voor gezondheid, welzijn en werkplezier. Niet alleen sec sturen op verzuim maar insteken op preventie. Maar hoe weten uw klanten waar risico’s liggen in de organisatie?

De manier om dat te weten te komen is door middel van het meten van werkvermogen. Werkvermogen is de mate waarin een medewerker lichamelijk en geestelijk in staat is zijn huidige werk te kunnen doen. Het meten van het werkvermogen kan door middel van de Workability Index (WAI), Personal Radar of Werkscan.

  • Meten van werkvermogen levert een voorspellende waarde op toekomstig uitval.
  • Ook levert een hoger werkvermogen een grote productiviteit op, en heeft een gelukkige werknemer een hoger werkvermogen. 
  • Tenslotte kan werkvermogen worden gebruikt als indicatie voor de effectiviteit van interventies, waarmee aan een belangrijke wens tegemoet wordt gekomen van werkgever: werkt wat wij doen?

Hoe sterk staat het Huis van Werkvermogen van uw klanten?

Werkvermogen van zowel een medewerker als een organisatie kan worden voorgesteld als een huis. Op de begane grond staat de (lichamelijke en geestelijke) gezondheid. Daarboven vinden we de kennis en vaardigheden. Op de tweede verdieping vinden we houding en motivatie. Op de derde verdieping het werk zelf: de omstandigheden, de inhoud van het werk en de functie-eisen en uiteraard ook management en leiderschap. 

De verdiepingen staan niet op zichzelf, ze oefenen invloed op elkaar uit. En er zijn invloeden van buitenaf; zoals de balans tussen werk en privé. En wat verder weg, maar zeker ook van invloed zijn technologische ontwikkelingen als robotisering en digitalisering waarop we een stuk minder grip hebben. Al deze factoren zijn van invloed op het werkvermogen. Dat betekent ook dat er gestuurd kan worden op de factoren.

Hoe ziet jouw huis eruit? - Voer het goede gesprek

Met onderstaande methodieken van Blik op Werk meet u werkvermogen van medewerkers. En krijgt u aanknopingspunten voor concrete en effectieve verbeteracties op het gebied van werkvermogen en duurzame inzetbaarheid.

Vraag een demo aan

Blik op Werk biedt u graag de mogelijkheid om een vrijblijvende kijk op onze methodieken te nemen. Via dit formulier kunt u één of meerdere demo's van de methodieken aanvragen.

Werkvermogen meten in onderzoek

Vanuit onderwijsinstellingen doen onderzoekers en studenten in Nederland en Belgie geregeld onderzoek naar werkvermogen. Voor onderzoekers die werkvermogen willen meten heeft Blik op Werk de onderzoekslicentie. Onderzoekers krijgen hiermee 50% korting op de reguliere tarieven. Zie voor meer informatie deze pagina.