Werken aan duurzame participatie

Nieuws

Op deze pagina vindt u de meest relevante en recente nieuwberichten over Blik op Werk. Door te klikken op de titel van het nieuwsbericht, kunt u het volledige nieuwsbericht raadplegen. 

U kunt ook maandelijks op de hoogte worden van al het nieuws en actualiteiten door u te abonneren op de Nieuwsbrief van Blik op Werk. U kunt zich hier aanmelden: Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief.

12-10-2018 - Succesvol ouder worden in het werk

Onlangs maakte het kabinet bekend dat de pensioenleeftijd de komende jaren langzamer omhoog zal gaan dan dat eerder was besloten. Waar dit voor sommige 60-plussers een grote opluchting zal zijn, is dit zeker niet voor iedereen het geval. Doorwerken na het pensioen valt, wanneer mogelijk, iedereen zeer aan te raden. "Langer doorwerken zorgt voor meer hersenactiviteit, lichaamsbeweging en sociaal contact, wat belangrijke peilers zijn voor een gezond leven" aldus lector Annet de Lange bij EenVandaag. Zij is onlangs begonnen aan een bijzonder hoogleraarschap in 'succesvol ouder worden in het werk'.

27-09-2018 - Jobcoaches gezocht voor uniek onderzoek!

Wat is belangrijk bij het behoud van een baan voor jongere mensen met psychische kwetsbaarheden? Om die vraag te beantwoorden volgt het Trimbos-instituut ruim 100 werknemers met psychische klachten, die jobcoaching ontvangen, een half jaar. Er doen al 40 jobcoaches mee, maar het Trimbos-instituut zoekt nog meer deelnemers. Doe mee!

11-09-2018 - Dag van de Jobcoach door NVS

De Nederlandse Vereniging van Support (NVS) organiseert op 21 september voor de tweede maal de Dag van de Jobcoach. Alle geïnteresseerden in de methodiek, benaderingswijze en training in Supported Employment zijn weer van harte welkom.

10-09-2018 - Voordelige certificering voor de Work Ability Index (WAI) en de Personal Radar

Wilt u het meten van werkvermogen opnemen in uw dienstverleningsaanbod? Dan heeft u voor zowel de Work Ability Index (WAI) als voor de Personal Radar een certificering nodig van Blik op Werk. Tijdelijk kunt u uw certificaat voor zowel de WAI als de Personal Radar behalen door gebruik te maken van de unieke en voordelige najaarsactie van Blik op Werk.

02-08-2018 - Financieel toezicht op inburgeringsscholen van start

Op basis van signalen van Blik op Werk heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) aan Blik op Werk de opdracht gegeven om per direct de kwaliteitstoetsing van inburgeringsscholen uit te breiden met financieel toezicht.  

09-01-2018 - Whitepaper: De uitdaging van langer doorwerken

Oudere medewerkers die zich ondersteund voelen door leidinggevenden, zijn minder vaak geneigd om voor de pensioenleeftijd de arbeidsmarkt te verlaten. Toch voert minder dan 40 procent van de werkgevers in Europa actief beleid om werkenden te motiveren om door te werken.

14-06-2017 - Blik op Werk start met 'Toezicht in de Klas'

Blik op Werk breidt haar Keurmerk Inburgeren uit met een derde set van eisen voor aanbieders van inburgeringscursussen. Met de uitbreiding gaan  ook zaken als didactiek en de inhoud van de cursussen een rol spelen bij het toekennen van het Keurmerk.