Samen werken aan
duurzame participatie

Vacature: Adviseur Werkvermogen

Blik op Werk is op zoek naar een 

Adviseur Werkvermogen (20-24 uur per week) 

Blik op Werk: Kwaliteitsinstituut voor duurzame participatie
Een inclusieve samenleving waarin iedereen deelneemt - daar geloven wij in en daar werken wij aan. Dat doen we door dienstverleners te ondersteunen die zich richten op inburgeren, arbeid, werkvermogen en loonwaarde. Blik op Werk wil een toonaangevend kwaliteitsinstituut zijn dat keurt, signaleert en adviseert op het gebied van duurzame participatie. 

Onze organisatie bestaat uit ruim 20 gedreven professionals die zich dagelijks inzetten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland deel kunnen nemen aan het arbeidsproces. Blik op Werk is een open organisatie met korte lijnen. In een informele sfeer verzetten we veel werk. 

Blik op Werk heeft het beheer over onder andere de Work Ability Index, een vragenlijst die voor organisaties het werkvermogen van medewerkers in kaart brengt en op die manier inzicht geeft in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De Work Ability Index is wetenschappelijk gevalideerd en is een onmisbare tool voor organisaties op het gebied van bijvoorbeeld het voorspellen van mogelijk ziekteverzuim. Het is in Nederland de meest gebruikte indicator op het gebied van duurzame inzetbaarheid 

De functie
Als Adviseur Werkvermogen ben je verantwoordelijk voor de omzetontwikkeling  van onze onderzoeksinstrumenten en vergroot het bereik en gebruik ervan. Dat doe je onder andere door onze meetinstrumenten rond werkvermogen door te ontwikkelen naar een breed onderzoeksinstrument voor duurzame inzetbaarheid. Je onderhoudt contacten met onze licentiehouders, partners in het sociaal domein, grote werkgevers etc. Je volgt de ontwikkelingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid nauwlettend en vertaalt die door naar onze producten en diensten. Je voert het meerjarenbeleidsplan uit, bent verantwoordelijk voor het aantrekken van externe financiering om onze instrumenten door te kunnen ontwikkelen en levert een substantiële bijdrage aan de communicatie rondom onze producten. 

Je werkt nauw samen met de Specialist Werkvermogen en met de huidige afnemers van onze onderzoeksmethodieken. Daarnaast zorg je ervoor dat onze onderzoeken een breder bereik krijgen en steeds meer organisaties van de onderzoeksinstrumenten van Blik op Werk gebruik gaan maken. Op die manier lever je een bijdrage aan de inhoudelijke en financiële resultaten van onze organisatie. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor het domein Werkvermogen richting het bestuur van Blik op Werk. 

Wat we van je verwachten
Je hebt een strategische visie op het belang van duurzame inzetbaarheid voor organisaties en hun medewerkers en je kunt die visie omzetten naar gerichte acties. Je bent nieuwsgierig naar hoe je nieuwe ontwikkelingen kunt vertalen naar onze onderzoeksmethoden. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt het verhaal van Blik op Werk en het belang van duurzame inzetbaarheid goed neerzetten bij (potentiële) klanten. Je hebt ervaring met projectmatig werken. 

Daarnaast vragen wij:
●       hbo/academisch werk- en denkniveau;
●       drie tot vijf jaar relevante werkervaring, bij bijvoorbeeld een arbodienst of in de HR;
●       een klantgerichte en commerciële instelling;
●       een netwerk op het gebied van duurzame inzetbaarheid;
●       een nieuwsgierige en onderzoekende houding;
●       uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. 

We vinden het belangrijk dat je een groot deel van de tijd op ons kantoor in Utrecht bent, maar we faciliteren ook thuiswerken. 

Wat we bieden
●       Een dynamische baan van tussen de 20-24 uur per week.
●       Een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan.
●       Een bruto maandsalaris van tussen de € 3.540,- en  € 5.265,- bij een fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring.
●       25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
●       Naast vakantiegeld krijg je een 13e maand, een goede pensioen- en reiskostenregeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering. 

Solliciteren
Je kunt je sollicitatie (motivatiebrief plus cv) uiterlijk tot en met 1 oktober 2023 richten aan onze directeur-bestuurder Robertjan Uijl via info@blikopwerk.nl. Heb je vragen over deze vacature, bel dan met Boudewijn van der Lecq, operationeel manager bij Blik op Werk, 06-20851561. 

Blik op Werk is ook op zoek naar een Adviseur Loonwaarde. Als je een achtergrond hebt waarmee je beide functies denkt te kunnen combineren, nodigen we je daar graag toe uit. Dat kan uiteraard d.m.v. één motivatiebrief. 

Voor meer informatie over Blik op Werk, zie www.blikopwerk.nl