Samen werken aan
duurzame participatie

Vacature: Bestuursrecht jurist

Heb jij ervaring met complexe juridische vraagstukken en affiniteit met het sociaal domein? Wil je onderdeel zijn van en een bijdrage leveren in de omslag van een privaatrechtelijke naar een deels bestuursrechtelijke organisatie? En wil jij bijdragen aan duurzame arbeidsparticipatie, inburgering en aan het bewaken van de kwaliteit van taalscholen? Ben je communicatief sterk en werk je resultaatgericht? Dan zoeken wij jou!

Blik op Werk geeft een onafhankelijk kwaliteitskeurmerk uit aan organisaties die zich op de juiste manier inzetten om mensen te helpen op de arbeidsmarkt. Taalscholen die lesgeven aan nieuwkomers/statushouders en re-integratiebedrijven die zorgen dat mensen weer aan het werk kunnen, vragen ons keurmerk aan. Onlangs is Blik op Werk door de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor het Keurmerk inburgeren aangemerkt als een bestuursorgaan (https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RVS:2022:696). Dit heeft tot gevolg dat Blik op Werk aan de start staat van een verandertraject. Het juridische team speelt een belangrijke rol in dit proces en in de juridische werkzaamheden die worden verricht ten aanzien van het toekennen of intrekken van de keurmerken. Om dit bevlogen team te versterken met juridische kennis zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Het juridische team werkt aan verschillende dossiers en vraagstukken. Het team speelt een belangrijke rol in de toekenning of intrekking van het keurmerk voor onze klanten. Onafhankelijke auditoren voeren inhoudelijke en financiële inspecties uit. Als keurmerkhouders niet aan de normen blijken te voldoen, voer jij hierover gesprekken met hen. Je bereidt beslissingen over intrekkingen voor en legt deze ter besluitvorming bij de Raad van Bestuur. Je hebt affiniteit en/of ervaring met een politiek-bestuurlijke omgeving. Er ligt daarnaast nog veel ander werk, zoals het verbeteren van contracten en het voldoen aan de AVG wetgeving. Als team werken jullie mee aan de jaarlijkse update van de handleiding van Blik op Werk, waarin alle normen voor het keurmerk in beschreven staan.

Het team bestaat uit drie andere collega’s waarmee je intensief samenwerkt. Ook met de andere afdelingen van Blik op Werk zul je veel samenwerken. Je rapporteert aan de directeur van Blik op Werk.

Wie zijn wij?

Blik op Werk (BoW) is een onafhankelijk Kwaliteitsinstituut met ruim 500 keurmerk- en licentiehouders op het gebied van Inburgering en Re-integratie. Blik op Werk vindt dat iedereen het recht heeft om mee te doen in de maatschappij. Mensen met een zwakkere positie op de arbeidsmarkt hebben daarbij vaak een extra zetje of ondersteuning nodig. We geven een kwaliteitskeurmerk aan dienstverleners (onze klanten) die zich op de juiste manier inzetten om mensen te helpen op de arbeidsmarkt. Wij houden toezicht op de inburgering en re-integratiebranche. Regelmatig controleren we of de kwaliteit van dienstverleners, die actief zijn in re-integratie, inburgering en loonwaardebepaling, nog op peil is. Blik op Werk heeft dus een belangrijke positie in een uitdagend en maatschappelijk-politiek speelveld!

Wat verwachten wij?

 • Je hebt een WO-opleiding Nederlands recht;
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare rol of als advocaat of jurist binnen een gemeente, provincie, waterschap of semi-overheid;
 • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van bestuursrecht en privaatrecht en bent in hoofdlijnen op de hoogte van thema’s als inburgering, re-integratie en loonwaarde of bent in staat deze snel eigen te maken;
 • Je hebt oprechte belangstelling voor de semi-publieke sector;
 • Je draagt de missie van Blik op Werk een warm hart toe;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het persoonlijk contact met stakeholders, collega’s en bestuurders, als in het schrijven en redigeren van adviezen, voorstellen en correspondentie;
 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen, bent omgevingsbewust en verbindend;
 • Je hebt een praktische inslag en weet prioriteiten te stellen;
 • Je werkt graag samen.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een hecht team met ruimte voor eigen initiatief;
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Een dienstverband van tussen de 32 en 40 uur per week;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste baan;
 • Een bruto maandsalaris van tussen de €4500,- en €5500. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring;
 • Een dienstverband van tussen de 32 en 40 uur per week met flexibele werktijden;
 • 25 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband);
 • Naast vakantiegeld is een eindejaarsuitkering, een bonus, een goede pensioen- en reiskostenregeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering.

Solliciteren

Stuur een mail naar info@blikopwerk.nl met jouw CV en motivatie.