Samen werken aan
duurzame participatie

Vacature: Relatiebeheer gemeenten

Vacature: Relatiebeheer gemeentenBlik op werk

Blik op Werk gelooft dat iedereen het recht heeft om mee te doen in de maatschappij en dat het empoweren en supporten van mensen met een zwakkere positie op de arbeidsmarkt noodzakelijk is. Mensen verdienen daarbij het beste van het beste; dienstverlening van goede kwaliteit.

Blik op Werk is een onafhankelijk Kwaliteitsinstituut en wijst de weg naar gekwalificeerde dienstverleners, bewezen methodieken en praktische kennis op het gebied van duurzame arbeidsparticipatie en inburgering. Het is onze missie om de kwaliteit van het dienstverleningsaanbod hiervoor te bevorderen en te borgen.

Nieuwe inburgeringswet

Vanaf 1 januari 2022 krijgen Nederlandse gemeenten een belangrijke taak bij inburgering. Gemeenten gaan individuele inburgeraars begeleiden om hun weg te vinden binnen de Nederlandse samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is hiervan een essentieel onderdeel. Gemeenten kopen met de nieuwe wet de trajecten voor de inburgeraars in.
Alle scholen moeten volgens de wet beschikken over het Blik op Werk Keurmerk inburgeren. Blik op Werk controleert en borgt zo onafhankelijk de kwaliteit van dienstverleners voor inburgering en zorgt voor een basis aan kwaliteit. De gemeente kan met de inkoop extra eisen stellen die de kwaliteit vergroot. Zij moeten dus goed weten welke eisen en normen onderdeel zijn van het Keurmerk. BoW wil door goed samen te werken ook voorkomen dat er dubbele controles gedaan worden waardoor keurmerkhouders geconfronteerd worden met extra administratieve lasten. Bij de handhaving is informatie uitwisselen over scholen tussen BoW en gemeenten van belang om zo effectief mogelijk te zijn bij de aanpak van mogelijke fraude. Met deze nieuwe wet zijn gemeenten belangrijke stakeholders van Blik op Werk geworden. Samenwerken en info uitwisselen met respect voor de eigen rol en verantwoordelijkheid is de uitdaging.

Jouw opdracht

Op dit moment wordt er met zoveel mogelijk gemeenten een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Jouw uitdaging is om een bestaande relatie verdieping te geven en deze nieuwe relatie een bestaand vertrouwen mee te geven. Een overeenkomst is voor jou niet louter een samenwerking je bent ervan bewust dat het ook een juridische overeenkomst is. Je kunt een overeenkomst lezen en aanpassen, daarnaast ben je voor alle gemeenten dé contactpersoon en zorg je dat zij actief worden geïnformeerd door jou en jij ook pro-actief signalen ontvangt die voor Blik op Werk van belang zijn.

Jij gaat zorgen voor een goede kennisuitwisseling met gemeenten over actuele ontwikkelingen, praktische uitvoering en aanscherping van eisen en normen binnen het keurmerk. Binnen deze opdracht heb je sterke kaders maar daar binnenin heb je alle vrijheid voor een eigen invulling.

Binnen Blik op Werk is de Servicedesk de plek waar op dit moment veel vragen van bestaande klanten binnen komen. Hier kun jij inhoudelijk worden bijgetankt.

Wie ben jij?

Jij hebt een professionele interesse voor inburgering. Het inburgeringstraject hoef je niet van A tot Z uit te kunnen schrijven, veel belangrijker is dat je weet welke dienstverleners er binnen deze markt actief zijn. Je absorbeert informatie als een spons en kan deze snel eigen maken. Zowel binnen als buiten de organisatie weet jij informatie te verkrijgen én over te brengen. Jouw boodschap is kraakhelder, op mail, aan de telefoon, face-to-face en zelfs met een storende internetverbinding op Zoom, jouw boodschap komt hoe dan ook over. Je werkt accuraat en daarnaast is je gevoel voor omgevingssensitiviteit sterk ontwikkeld.

Je neemt initiatief, onderhoudt relaties en werkt graag samen. In jouw samenwerking met gemeenten draag jij direct bij aan het imago van het Blik op Werk keurmerk. Jij bent je bewust van je positie die je inneemt in het brede en afwisselende landschap waar Blik op Werk actief is.

Wat bieden wij?

Een mooie werkplek voor 32 uur in de week;
Interessant politiek speelveld rondom de nieuwe wet inburgering waarin veel diverse partijen bij betrokken zijn;
Een werkplek waar jij jouw zakelijke en/of juridische kennis op maatschappelijk relevante vraagstukken kunt toepassen;
Een positie waar jij op directe wijze bijdragen levert aan de kwaliteit van dienstverleners binnen duurzame inzetbaarheid en inburgering.

Het team

Je werkt nauw samen met een ervaren projectleider binnen team gemeenten. Zij draagt de verantwoording voor het opstarten van onze dienstverlening naar gemeenten binnen de nieuwe wet inburgering. Je vervangt een collega die op zwangerschapsverlof gaat, daarom is jouw plek in het team Gemeenten tijdelijk. Het team is klein en daarmee is er veel ruimte voor eigen inbrengen en onderlinge kennisuitwisseling.

Reageren

Je kunt reageren tot vrijdag 19 maart 2021. Sollicitaties mogen gestuurd worden aan onze directeur Robertjan Uijl via info@blikopwerk.nl. Heb je vragen over de vacature? Deze kun je stellen aan Hanne Overbeek via 06-51 34 30 42 of per e-mail aan hoverbeek@blikopwerk.nl .