Samen werken aan
duurzame participatie

Particulier | Werk & Werkvermogen

Een duurzaam inzetbare medewerker is productief, gemotiveerd en kan op een zo gezond mogelijke manier werkzaamheden uitvoeren. Werkvermogen is de mate waarin iemand zowel geestelijk als lichamelijk zijn of haar huidige werk kan uitvoeren.

Duurzame inzetbaarheid en werkvermogen

Om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid, is het belangrijk om te weten welke factoren daarop van invloed zijn. Deze factoren zijn op basis van 'Huis van Werkvermogen' goed in kaart te brengen.Hierdoor krijgt u goed inzicht in het huidige en toekomstige werkvermogen. Daardoor is werk goed op uw mogelijkheden af te stemmen, duurzaam en een werkzaam leven lang.


Huis van Werkvermogen

Beschrijving 'Huis van Werkvermogen'

  • De begane grond staat voor 'lichamelijke en geestelijke gezondheid'.
  • De eerste verdieping staat voor 'kennis en vaardigheden'.
  • De tweede verdieping staat voor 'houding en motivatie'.
  • De derde verdieping staat voor 'het werk zelf': de omstandigheden, de inhoud van het werk en de functie-eisen en uiteraard ook management en leiderschap.

Sturen op de relevante factoren

De verdiepingen staan niet op zichzelf. Ze oefenen invloed uit op elkaar. Maar er zijn ook invloeden die van buitenaf komen. Zoals de balans tussen werk en privé. En maatschappelijke en technologische ontwikkelingen waarop we minder grip hebben. Denk bijvoorbeeld aan vergrijzing, robotisering en digitalisering.

Al deze factoren zijn van invloed op het werkvermogen. En dus kan er op gestuurd worden.

Bewezen methodieken

Om planmatig te werken aan duurzame inzetbaarheid en het werkvermogen zijn onderstaande methodieken ontwikkeld, gebaseerd op  'Huis van Werkvermogen'.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met dienstverlener@blikopwerk.nl of via 030- 291 60 25.