Werken aan duurzame participatie

Duurzame inzetbaarheid

Een duurzaam inzetbare medewerker is productief, gemotiveerd en kan op een zo gezond mogelijke manier werkzaamheden uitvoeren. Werkvermogen is de mate waarin iemand zowel geestelijk als lichamelijk zijn of haar huidige werk kan uitvoeren.

Werken aan duurzame inzetbaarheid

Om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid, wilt u weten welke factoren daarop van invloed zijn. Op basis van het 'Huis van Werkvermogen' zijn deze factoren in kaart te brengen. U krijgt inzicht in het huidige en toekomstige werkvermogen. Daardoor is werk goed op werknemers af te stemmen, duurzaam en een werkzaam leven lang.


Huis van Werkvermogen

Meetinstrumenten werkvermogen en duurzame inzetbaarheid

Voor het planmatig werken aan duurzame inzetbaarheid en werkvermogen zijn onderstaande meetinstrumenten ontwikkeld, gebaseerd op het 'Huis van Werkvermogen':

Vind professionals die u helpen aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid

Verspreid over het land bevinden zich vele dienstverleners die met u aan de slag kunnen gaan om uw werknemers duurzaam inzetbaar te maken en/of te houden. In de Blik op Werk Kwaliteitsgids vindt u alle licentienemers van de WAI, Werkscan, en de Personal & Company Radar. De professionals die u hierbij kunnen ondersteunen, zijn hiervoor gekwalificeerd én getraind door Blik op Werk, zodat ze het meeste uit de methodieken kunnen halen.

Wetenschappelijke publicaties over werkvermogen

Het is bewezen dat werkvermogen van invloed is op arbeidsproductiviteit, ziekteverzuim en (langdurige) uitval. Meer weten over werkvermogen en de hieraan verbonden methodieken? Zie dan onze pagina met publicaties over werkvermogen.

Wilt u meer informatie? Neem contact op met dienstverlener@blikopwerk.nl of via 030- 291 60 25.