Integrating?

Click here for information about language schools.

Duurzame inzetbaarheid en werkvermogen

U bent op zoek naar een gevalideerde aanpak om de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers van uw (potentiële) opdrachtgevers in beeld te brengen. Met een historisch hoog verzuim, de uitdaging om personeel te krijgen én te behouden en een ontgroenende en vergrijzende arbeidsmarkt zijn er volop uitdagingen voor werkgevers om medewerkers zo duurzaam mogelijk aan het werk te houden. 

Minder werkvermogen? Eerder geneigd te vertrekken!

Werkvermogen is de mate waarin medewerkers lichamelijk en geestelijk in staat zijn om hun werk te kunnen doen. Het wordt gemeten met de wetenschappelijk gevalideerde Work Ability Index (WAI).

Medewerkers met een verminderd werkvermogen:

  • Hebben een groter kans op verzuim en arbeidsongeschiktheid
  • Zijn minder productief
  • Ervaren minder werkplezier
  • Zijn minder wendbaar in een organisatie
  • Zijn geneigd eerder een organisatie te verlaten


Het is dus zaak om deze medewerkers goed in beeld te krijgen om gerichte interventies mogelijk te maken.

Methoden om werkvermogen te meten

Blik op Werk certificeert professionals om het werkvermogen te meten van werkenden. Dat kan met onderstaande methodieken.

Certificering en licentie

Dienstverleners die aan de slag willen met (één van) de bovenstaande methodieken volgen een certificeringstraining. Neem contact op met de specialist Werkvermogen voor de mogelijkheden. Na de certificering sluit u een licentieovereenkomst met Blik op Werk zodat u de vragenlijsten naar keuze kunt uitzetten bij uw opdrachtgevers.

Wanneer u geïnteresseerd bent in de trainingen die wij aanbieden (WAI, Personal Radar en Company Radar Werkscan & motivational interviewing), neem dan contact met ons op via servicedesk@blikopwerk.nl of 030 – 291 60 25. 

Vraag een gratis demo aan!

U kunt een demo opvragen van de Work Ability Index, Personal Radar en/of Werkscan.  

Vermeld bij uw aanvraag uw naam, telefoonnummer, organisatie en of u de demo’s wilt ontvangen als werkgever, dienstverlener of onderzoeker.

Meestgestelde vragen

Wij hebben de meestgestelde vragen voor u op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen, onze Servicedesk helpt u graag verder via e-mail (servicedesk@blikopwerk.nl) of telefoon (030 – 291 60 25). 

  • Werken met een wetenschappelijke gevalideerde vragenliijst.
  • U kunt uw opdrachtgever infomeren over hoe goed zijn medewerkers in staat zijn om lichamelijk en geestelijk hun werk te kunnen doen.
  • Inzicht in het werkvermogen helpt uw opdrachtgever bij grip te krijgen op verzuim.

Uw anonieme data wordt meegenomen in de Nationale Benchmark Werkvermogen. In de benchmark staan op dit moment ruim 612.000 ingevulde vragenlijsten. Ieder jaar brengt Blik op Werk een analyse uit van de data uit het voorgaande jaar. Zo blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in werkvermogen. Daarnaast krijgt u als licentienemer toegang tot de benchmark om het bedrijf van uw opdrachtgever mee te kunnen vergelijken. Hoe scoren zij ten opzichte van andere partijen in de sector?

Vragen over werkvermogen?

Peter Langedijk (foto) is onze expert.
U bereikt hem via de Servicedesk.